BSL op de bus

IMG_0865.JPG

Dit blog heeft dringend updates nodig. Hier al de eerste.

Net terug van Bristol. Enkele foto’s hier. Het volgende bezoek is weeral gepland voor mei!

Op het Centre for Deaf Studies aan de huidige MSc-groep een les gegeven over m’n eindwerk (dat nog steeds ergens rondzweeft in de administratie van de universiteit) en de volgende dag een lezing over m’n werk voor Fevlado en Diversus en de situatie in Vlaanderen.
En voor de rest was er natuurlijk veel “catch up” te doen!

“BSL day” is ondertussen al weer bijna twee weken geleden. Vorig jaar was ik erbij, audiologist dit jaar moest ik passen. In het kader van BSL day werd op 18 en 19 maart op 350 bussen in Londen een filmpje vertoond over BSL, order gemaakt door Dove mensen. Sensibilisatie op de bus, het is eens iets anders.

Burgemeester Ken Livingstone gaf een korte reactie. Misschien moeten we, met de eerste verjaardag van de erkenning van VGT die eraan komt, Patrick Janssens ook eens aanzetten tot zo’n uitspraken over Vlaamse Gebarentaal?

In Londen mag er dan sensibilisatie op de bus geweest zijn, voor de rest is het triestig gesteld met de situatie rond de erkenning van BSL. Tot nu toe (en de erkenning is ondertussen 4 jaar geleden) zijn er weinig tot geen concrete gevolgen te zien.
In een column in Sign Matters stelt BDA-voorzitter Doug Alker dat een groot deel van het geld dat de overheid voorzag (in totaal 1,5 miljoen pond) gewoon verloren is gegaan, omdat het werd toegewezen aan de verkeerde instanties met verkeerde doeleinden. BSL is ook nog steeds niet wettelijk erkend, het blijft bij een eerder symbolische erkenning. De BDA blijft dan ook lobbyen voor een statuut gelijkwaardig aan dat van het Welsh, zoals omschreven in de Welsh Language Act.

2 responses to “BSL op de bus”

  1. Patrick Janssens? Neuh, Daniel Termont! Je bent nu een Gentse, Martja! En tot je terug naar Antwerpen verhuist, blijf je dat ook! 🙂
    Alleszins blij te lezen dat je bezoek aan Bristol goed meegevallen is!

  2. Met Premier Verhofstad zou beter zijn :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s