Over de geneugten van kraamkost

img_8425Op 12 september werd ons tweede dochtertje Merel geboren. Kleedjes en andere spullen hebben we ondertussen meer dan genoeg, dus hadden we op haar geboortekaartje bij kadootips “kraamkost” gezet. Ik kende het concept van deze blog, en was er meteen voor gewonnen. Bij de geboorte van ons eerste kindje was dat ook iets dat er regelmatig bij inschoot: gezond en vers koken.

Niet iedereen had onmiddellijk door wat het betekende. Er waren mensen die dachten dat het inhield dat als ze op babybezoek kwamen, er eten zou voorzien worden. Anderen vroegen waar je dat kan kopen, kraamkost. Maar van zogauw we uitlegden wat het betekende waren mensen meteen gewonnen voor het idee, en er erg enthousiast over.

Soep, veel soep, gebak, ovenschotels, chocolade, pastasaus, stoofvlees met appelmoes, granola, hapjes, lasagne, zelfs driegangen-maaltijden, we kregen het allemaal. Sommigen kwamen rap iets afzetten terwijl ze dubbel geparkeerd stonden in onze straat, anderen bleven voor een bezoek, nog anderen maakten genoeg en aten zelf mee, weer anderen brachten voorverpakte zakjes voor in de diepvries.

Zelfs nu Merel twee maanden mensen is, blijven vrienden en familie kraamkost brengen. Weliswaar minder frequent dan in het begin, maar toch. En het leuke is: niet alleen wij vinden het fantastisch, maar ook de schenkers hebben er plezier van. Je ziet hoe blij en fier mensen zijn dat ze met iets zelfgemaakt voor de deur staan, iets waarvan ze zeker weten dat wij er ook echt van gaan genieten.

Bedankt dan ook aan iedereen die langskwam met eten, we hebben er veel plezier van gehad! (En die potjes en ovenschotels krijgt ge uiteraard nog terug.)

One response to “Over de geneugten van kraamkost”

  1. Ziet er goeie verse soep uit! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s