Welkom terug

Beste trouwe lezer (en als u na zo lang nog de moeite doet om naar hier te komen dan bent u echt wel een trouwe lezer – tenzij u RSS heeft natuurlijk), sales

Heb voor de zoveelste keer beslist om toch maar weer verder te doen met Pigs. Verschillende mensen zeiden me dat ze dit blog misten, plague en anderzijds mis ik het schrijven zelf ook wel. Kritische blogs zijn niet bepaald dik gezaaid (beter gezegd: zo goed als onbestaande) in de Vlaamse Dove blogosfeer, dus elke blog die er is, is mooi meegenomen. Ik wil ook dat m’n blog een discussieplatform kan zijn voor mensen die anders niet met elkaar zouden discussiëren, of thema’s die anders niet aangekaart zouden worden.

Ik ben een tijdje gestopt met schrijven omdat ik met veel vragen zat: voor wie schreef ik eigenlijk? En had het allemaal wel zin? En moest ik verder in het Nederlands, of toch maar in het Engels? Meer en meer was het ook op een dunne koord balanceren: wat kon ik schrijven en wat niet? Ik heb er even over gedacht dit blog anoniem te schrijven maar dat hield bij nader inzien ook geen steek, ten eerste omdat de meesten nu toch al weten wie er achter dit blog zit en ten tweede omdat anonimiteit in de Vlaamse Dove blogosfeer, tja, gewoon niet bestaat. Dus doe ik zo maar voort.

Toch iets dat u moet onthouden: wat ik schrijf op dit blog houdt vaak verband met het werk dat ik doe. Ik geef echter steeds mijn eigen visie en die komt niet noodzakelijk overeen met de visie en mening van mijn werkgever. Als u niet weet wie dat is, des te beter. Maar ik schrijf hier dus met mijn eigen pet op, en niet die van de organisatie waarvoor ik werk.

Voor de rest ga ik voort zoals ik bezig was. In het Nederlands dus. Met allerlei nieuws, opinies, thema’s en vragen uit de Vlaamse en internationale dovenwereld.

Welkom terug.

Stay tuned.

13 responses to “Welkom terug”

 1. juuuuuuijj!

 2. Go Maartje Go Maartje!

  Wij zitten alweer klaar om mee te lezen…

 3. welcome Home 😉

 4. “Ik ben een tijdje gestopt met schrijven omdat ik met veel vragen zat: voor wie schreef ik eigenlijk” — Nou, voor mij bijvoorbeeld!!

 5. Maartje,

  Fijn dat je je blog weer hebt opgestart. Wat je schrijft geeft altijd stof tot nadenken (en dat is niet bij alle blogs het geval) én het is bovendien goed geschreven. Zo hebben we het graag, dat weet je.
  Succes nog!

 6. Geweldig nieuws Maartje. Kijk reikhalzend uit naar jouw kritische stukken. Daar kunnen we geen genoeg van krijgen…

 7. Maartje
  Welkom !
  Bij jouw blog, kristische stukken, gaf men wel aantal keren tot stof nadenken; dat betekent het positief voor iedereen.
  Daar miste ik meeste, toen je een hele tijd afwezig was met dit blog. Nu ben je terug; welkom thuis!

 8. lovely! i’ll stay tuned!

 9. Leuk dat je weer terug begint! Uw blog vind ik altijd interessant om te lezen!

 10. Superleuk nieuws is dat!

 11. En nu terug beginnen! het blijft steeds leuk om je blogs/vlogs te lezen/zien!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s