29/09/07

29 september werd op het WFD-congres in Madrid uitgeroepen tot “International Day of Deaf People and Sign Languages”. Het doel is overal ter wereld op dezelfde dag marsen en festiviteiten te organiseren, pharm op hetzelfde uur, viagra sale namelijk tussen 14u00 en 16u00. En wel hierom:

the-greatest-irony.png

[Cartoon is van Moe Klusza]

“Baby signs” voor horende kinderen waar je maar wil, het is een echte rage. Maar dove kinderen hebben nog niet automatisch recht op gebarentaal.

Het initiatief komt van hier.

Mogelijkheden zijn een mars, rally of informatiesessie organiseren, een zwarte t-shirt dragen met een sterke slogan of een zwarte polsband, of tussen 14u en 16u een moment van stilte houden. Meer info hier.

Iemand van plan om gevolg te geven aan deze oproep?

5 responses to “29/09/07”

 1. WDD volgend jaar op 29 september? 🙂 (ps: waarom 29/11/07 als titel bij dit item?)

 2. dat is wel een goed idee om daar ook in Vlaanderen gehoor aan te geven want da’s juist op het einde vd week van de sensibilisatie-campagne..

 3. Ikzelf vind het een beetje negatief protest. Geven we zo niet het signaal “gebarentaal is aan het uitsterven”? Ouders zouden misschien nog minder geneigd zijn om hun kind in VGT op te voeden door dat beeld.

 4. Het zou toch een mooi initiatief zijn om dit op WDD te tonen. Als we met zijn allen meedoen, kunnen we er een kort filmpje van maken en doorsturen naar de link die gegeven wordt in het filmpje. Zo kunnen we de wereld tonen dat zelfs in dit kleine landje iedereen meeleeft en de Gebarentaal levendig wil houden.
  Gebarentaal is een deel van de dovencultuur, en dat mag nooit verdwijnen.
  @Sven…je kan ook ipv het signaal “gebarentaal is aan het uitsterven”, het signaal geven :”Wij willen dat méér mensen de VGT onder de knie krijgen”

 5. Het zou toch een mooi initiatief zijn om dit op WDD te tonen. Als we met zijn allen meedoen, kunnen we er een kort filmpje van maken en doorsturen naar de link die gegeven wordt in het filmpje. Zo kunnen we de wereld tonen dat zelfs in dit kleine landje iedereen meeleeft en de Gebarentaal levendig wil houden.
  Gebarentaal is een deel van de dovencultuur, en dat mag nooit verdwijnen.
  @Sven…je kan ook ipv het signaal “gebarentaal is aan het uitsterven”, het signaal geven :”Wij willen dat méér mensen de VGT onder de knie krijgen”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s