Uitslapen

dpn.jpg Via één van de huidige Duitse Deaf Studies-studenten in Bristol.

In het IDGS (Institut für Deutsche Gebärdensprache) wordt momenteel al lang nagedacht over de benoeming van een nieuwe prof, visit web
maar er is nog steeds geen beslissing genomen. Er zijn enkele horende kandidaten, visit this
maar er is ook één Dove kandidaat in de running, dr. Christian Rathmann (momenteel werkzaam aan CDS).

De studentenclub iDeas, die de kandidatuur van Rathmann ondersteunt, koos voor een badge en een variatie op het “Deaf President Now”-thema.

Wie wil steunen kan de petitie tekenen.

Ik weet niet genoeg over de hele kwestie en over de horende kandidaten om dit juist te kunnen inschatten, maar ben toch benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Vandaag is het verkiezingsdag. Ik heb uiteindelijk beslist om de vrijstelling die ik kreeg toch te aanvaarden en dus niet op te dagen als bijzitter in Antwerpen. Als je werkt bij de belangenverdediging van Fevlado verwachten mensen blijkbaar dat je situaties als deze aan de kaak stelt en professioneel zou ik dat inderdaad moeten doen, pathopsychology als het om iemand anders ging. Maar het ging over mezelf, website like this en privé had ik er voor één keer eens geen zin in, om verder in discussie te gaan met de stad Antwerpen. En heel stiekem ben ik ook wel blij dat ik vanmorgen niet om half zeven uit m’n bed moest, dat geef ik zeker toe. Hoe het mijn collega-opgeroepene (ook in Antwerpen) vergaan is, lees je hier.

In Wallonië hebben enkele Dove leiders de Waalse Dovengemeenschap opgeroepen om vandaag niet te gaan stemmen (met risico op een boete) uit protest omdat geen enkele van de verkiezingsprogramma’s ondertiteld werd. Benieuwd hoe dat gaat aflopen…

3 responses to “Uitslapen”

 1. Mooi verhaal, eigenlijk, over hoe je, als vooruitstrevende idealiste die voor de Dovengemeenschap heel veel wil bereiken, soms ook voor jezelf en je eigen “goesting” moet kiezen.
  Hoop dat je lekker uitgeslapen bent. Voor één keer dan toch, met jouw chronisch slaaptekort!

 2. Kan mij goed voorstellen dat je lekker lang slaapt!
  Dat verdient je, vind ik na je veelal acties afgelopen jaren.

  Nou ja, ik had wel zin om actie te ondernemen om nieuws op te brengen en het had mij goed opgeleverd met slecht en interessant nieuws 😉
  Ik ben ook zeer benieuwd hoe dat zal aflopen bij Wallonië, door je post wist ik nu pas! Dat verbaast mij wel dat Waalse Doven sterk en risicovol acties nemen 😀

 3. verdekke, dat had ik dan toch maar gedaan hoor, lekker met stad van A het gesprek hierover aangaan…aan zo’n dingen wil ik graag meewerken, een gedroomde kans om percepties verder te beïnvloeden. Ik ben nog nooit uitgenodigd geweest voor zo’n telling, zou me ook niet bijster veel interesseren, maar da’s nog een ander thema, heeft met mijn ideeën over stemplicht enzo te maken.

  Je schrijft ‘aan de kaak stellen’ en ‘mensen verwachten’, daar had ik graag wat meer over gehoord…wat aan de kaak stellen, je oproeping? Vind je het niet passend dat je opgeroepen werd? mensen? Welke mensen zijn dat? Dat van de Waalse Dovengemeenschap…ik zou dat idee helemaal niet slecht gevonden hebben, een beetje avontuur mag wel en braaf zijn helpt ook niet. Een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid dus om via de media aandacht te vragen voor bepaalde rechten…zeer gekende en maatschappelijk aanvaarde strategie zoals militanten voor vrede ook aktief protesteren tegen de aanwezigheid van kernbommen in ons landje.
  Ik denk nooit dat men boetes/veroordelingen zou opleggen mocht deze aktie zijn doorgegaan…het zou gerommeld hebben denk ik in de media en de kans lijkt me groot dat de publieke opinie de kant zou gekozen hebben voor de aktievoerders/-sters.
  groeten
  lucas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s