Que??

 

nzslweek.jpg  Onze “verjaardag” komt er binnenkort aan, disorder
maar in Nieuw-Zeeland is het vandaag exact 1 jaar geleden dat “New Zealand Sign Language” erkend werd als derde officiële taal in Nieuw-Zeeland (naast Engels en Maori) nadat de New Zealand Sign Language Bill aangenomen werd door het Parlement.

Het Maori heeft al elk jaar een feestweek in juli, dus besloot de Nieuw-Zeelandse Dovenfederatie dat voorbeeld ook te volgen. Tussen 7 en 13 mei organiseren ze dus over heel Nieuw-Zeeland een “New Zealand Sign Language Week”. De Dovengemeenschap wordt gevraagd om zich hiervoor actief in te zetten en zoveel mogelijk activiteiten op poten te zetten. Alle info hier.

Me zonet ingeschreven voor het WFD congres deze zomer in Madrid. 400€ uitgegeven. Slik. Het is schandalig veel. En dan mag ik nog van geluk spreken dat ik nog geen 30 ben, erectile waardoor ik vermindering krijg en “maar” 400€ betaal in plaats van de volle 550€.

Waar ik me al evenveel aan ergerde, was dat je bij de online inschrijving verplicht bent een telefoonnummer op te geven. Anders raakt het formulier niet verstuurd. Ok het kan zijn dat ze die informatie willen om mensen waar nodig te kunnen sms’en (al is e-mail toch veel goedkoper voor hen?) maar dan kunnen ze dat er toch minstens even bijzeggen??

11 responses to “Que??”

 1. Hey, ja ik ergerde me ook aan, mar ik zette / erin en toen kon het wel verstuurd worden, maar tot nu toe heb ik nog geen bevestiging gekregen (al enkele dagen geleden me ingeschreven) en jij?

  Groetjes
  Sara

 2. @ Sara: ik schreef me gisteren in, en vandaag kreeg ik een bevestiging van de WFD van mijn inschrijving. Misschien moet je hen eens mailen?

 3. Het secretariaat van WFD-congress-Madrid mailde me net: zoals ik vermoedde is mijn registratie slechts gedeeltelijk in orde. Toen ik mijn VISAgegevens ingevuld had, blokkeerde het ding: blanco scherm. Tja, betaald of niet … Nu eindelijk antwoord: niet betaald. Ga ik nu nog maar es proberen. Wat suf.

  Dat van dat telefoonnummer: ik denk dat dat een spijtige technische zaak is. Het is namelijk zo dat ik hier in Nederland soms ook informatie aanvraag aan bepaalde instellingen. Als ik het veld postcode invul met mijn Belgische postcode blokkeert het ook (want in onze postcodes zitten geen letters). Als ik geen sofinummer invul (een soort Nederlands nummer voor de belastingen wat iedereen hier heeft) dan wil die ook niet verder. Zo gaat dat met lege velden in digitijden …
  Spijtig, en stom ja.

 4. Dag iThougt, hoe snel kreeg je antwoord van de secretariaat? Ik heb gisteren gemaild en kreeg nog geen antwoord. naar welke mailadres mailde je dan?

  Groetjes
  Sara

 5. Ja, juist over het kostprijs van het congres maar ik herinnerde dat WFD echter het geld nodig heeft om zich als volwaardige federatie wilt gaan ontwikkelen en ook het geld nodig om andere ontwikkelingslanden helpen verbeteren, da’s normale zaak want indien het kostprijs laag is, dan wordt Madrid wellicht overgespoeld door doven, mmm, echter deafpolis !!! 😉

 6. @ IThought, eergisteren heb ik een berichtje van het secretariaat van WFD ontvangen dat mijn registratie ook gedeeltelijk ontbreekt is… Maar ik heb een bevestiging voor mijn inschrijving gekregen. Ik snap van niks. Gisteren mailde ik haar terug. Nu wacht ik nog altijd op haar antwoord.

 7. Het is duidelijk dat het organisatorisch nog heel wat verkeerd loopt… ik hoop maar dat alles soepeltjes loopt als het zover is.

  Uiteraard horen probleempjes er ook bij maar chaos…
  Maar misschien is chaos voor hen een orde dat we niet begrijpen…

 8. @ Sara & Jessy
  ik werd gemaild door Isabel Ontoria (iontoria@pacifico-meetings.com). Ik heb alweer een mail gekregen van haar, mijn tweede poging is ook niet geslaagd: mijn visakaart is zogezegd ongeldig. Wel raar, want zonet nog elders gebruikt.
  Dus nu maar iemand anders credit card opgegeven, eens zien of dat lukt.
  Maar volgens mij is dat daar een behoorlijk soepje aan het worden, ja.
  Dat belooft! Misschien wordt de organisatie ook op zijn Zuiders … zoals de deaflympics in Rome ooit … Lacht.

 9. @ iThought: Ten eerste heb ik een mail van Isabel Ontoria ontvangen. Ten tweede (sinds gisteren) van Carmen Otero… Wat ik het vreemd vind, heb ik geen antwoord van Isabel Ontoria gekregen. Wat is er allemaal door hun communicatie… ?

 10. Bij mij reageerde ze wel snel, een dag erna al. Misschien werken beide dames halftijds en doen ze hetzelfde administratieve werk. Dus maakt het misschien niet zo uit wie je mail beantwoordt, ALS er maar iemand jou mailt he.
  Ik hoop ook dat mijn derde poging ok is, want ik krijg ook steeds een bevestiging. En dat ik dus uiteindelijk niet pijnlijk zal moeten constateren dat ik 3 maal betaald heb. Dat zou ‘n schandelijk duur grapje zijn … eugh.

 11. en hoe is het nog afgelopen met jullie registraties?
  ik krijg ook maar géén bevestiging (bevestiging van inschrijving ja, maar niet van betaling)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s