Kommil Foo

Ligt voor mij, viagra 100mg read bijna klaar om opgestuurd te worden: m’n Deaf Studies-thesis voor Bristol. Titel: “GIVING BACK. Deaf professionals and the Deaf community”.

Vorige week een week onbetaald verlof genomen om ze in één keer af te werken. En het is gelukt! Vrijdag stuur ik ze op naar Bristol.

Ben zo blij dat het achter de rug is!

Zondag in het CC Wetteren naar Kommil Foo gaan kijken. Heb ervan genoten. Helemaal anders dan de andere voorstelling met schaduwtolken die ik al zag in Wemmel. Bij Kommil Foo waren de tolken op een mooie manier geïntegreerd in de voorstelling. Raf en Mich (de twee broers Kommil Foo) bleven de sterren van de avond, no rx en de tolken waren in sober zwart gekleed.

Natuurlijk is de Vlaamse Dovengemeenschap op dit vlak (toneelvoorstellingen, opisthorchiasis en zeker “horende” toneelvoorstellingen) nog niet veel gewoon. Zo wordt snel alles “zeer goed” gevonden. Bovendien is het eigenlijk gekkenwerk om de Vlaamse tolken VGT, side effects die hiervoor eigenijk niet echt opgeleid zijn, zo’n voorstelling te laten tolken. Toch vond ik het echt de moeite waard, en vind ik dat de tolken het er vrij goed vanaf gebracht hebben.

Nu is het uitkijken naar de voorstelling van Hand in ‘t Oog.

One response to “Kommil Foo”

  1. Ben ook naar beide voorstellingen geweest. Inderdaad,de tolken hebben het knap gedaan,ondanks het feit dat ik de clou van de grappen niet altijd heb begrepen. Het is ook niet zo eenvoudig om de geluiden,intonaties of gekke muziekklanken (waarop veel grappen gebaseerd waren) te vertolken.
    Er was wel een sketch waarin zowel het doof als horend publiek 100% van kon genieten en het begrijpen. Schitterend toch hoe ze het zonder één woord uitbeeldden,van het glas wijn tot en met het jasje aan de kapstok.
    Nu weten we tenminste wat een cabaretvoorstelling betekent. Vroeger wilde ik graag naar een optreden van Toon Hermans gaan,maar toen wist ik nog niet van het bestaan en de mogelijkheden van de tolken!
    Nu ben ik benieuwd naar het optreden van Lut Reysen in “Quelle Famille”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s