Hand in 't Oog

kurt.jpg

“Hoe dicht je in gebarentaal? En wanneer wordt gebarentaal meer dan een hulpmiddel om je verstaanbaar te maken, ed wordt het poëzie en dans? ,, Strange, I’ve seen that face before”, zingt Grace Jones op de achtergrond. Kurt Vanmaeckelberge, Serge Vlerick en Pascal Colasse staan in bloot bovenlijf strak geordend naast elkaar. Ze horen geen muziek: Kurt en Pascal zijn hardhorend, Serge is doof, potdoof zegt hij zelf . En de bassen van het nummer zijn te weinig aanwezig om grote trillingen te veroorzaken.”

In de Standaard Magazine van dit weekend staat een korte reportage over Kurt Vanmaeckelberge, Serge Vlerick en Pascal Colasse. Ik heb de krant net gevraagd of ik het volledige artikel op deze site kan zetten. Zoja, dan kan je het hier één van de dagen lezen.

foto: Johan Jacobs

Update: het volledige artikel is ondertussen hier al te lezen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s