Afwachten

Donderdag ging de eerste Dovencultuurdag door in Gent, this drugs georganiseerd door de werkgroep Dovencultuur van Cora. Het was een enorm succes, pathopsychology met zo’n 200 kinderen. Alvast een dikke proficiat aan de organisatoren! Het is een goed begin en het smaakt naar meer. Hopelijk kan het volgend jaar een twee- of zelfs driedaagse worden. Maar wat ik nog meer hoop, is dat VGT en Dovencultuur twee normale en vanzelfsprekende zaken worden binnen de dovenscholen, zodat men er geen aparte dagen voor hoeft te organiseren. Het is iets waar alle kinderen recht op hebben.

AVS (regionale televisie Oost-Vlaanderen) kwam filmen, het filmpje is hier te zien. Klik op het grijze oog bovenaan “kijk naar het AVS nieuws”; het filmpje begint op 7 minuten 18 seconden. Goed dat men twee Dove kinderen aan het woord laat, maar jammer dat er geen Dove leerkrachten geïnterviewd worden. Zij zijn de mensen dankzij wie dagen als deze mogelijk zijn.
Donderdag ging de eerste Dovencultuurdag door in Gent, drugs georganiseerd door de werkgroep Dovencultuur van Cora. Het was een enorm succes, met zo’n 200 kinderen. Alvast een dikke proficiat aan de organisatoren! Het is een goed begin en het smaakt naar meer. Hopelijk kan het volgend jaar een twee- of zelfs driedaagse worden. Maar wat ik nog meer hoop, is dat VGT en Dovencultuur twee normale en vanzelfsprekende zaken worden binnen de dovenscholen, zodat men er geen aparte dagen voor hoeft te organiseren. Het is iets waar alle kinderen recht op hebben.

AVS (regionale televisie Oost-Vlaanderen) kwam filmen, het filmpje is hier te zien. Klik op het grijze oog bovenaan “kijk naar het AVS nieuws”; het filmpje begint op 7 minuten 18 seconden. Goed dat men twee Dove kinderen aan het woord laat, maar jammer dat er geen Dove leerkrachten geïnterviewd worden. Zij zijn de mensen dankzij wie dagen als deze mogelijk zijn.
Zaterdag ging er op de Grote Markt in Brussel een Tent City door, bronchi
uit solidariteit met de massale protesten die op dit moment aan de gang zijn in Gallaudet. België is daardoor ook bijgevoegd op de kaart met Tent Cities wereldwijd. Er werd in naam van de Belgische Dovengemeenschap ook al een brief verstuurd naar de Raad van Bestuur van Gallaudet, rx
ondertekend door heel wat Vlaamse en Waalse Doven en horenden.

Ik kon er zelf niet bijzijn omdat ik echt een paper moest afkrijgen, er was geen ontkomen meer aan. Wie is er bij geweest?

Vanavond vergadert de Gallaudet Board of Trustees; het is gespannen afwachten nu…

One thought on “Afwachten

  1. Fernie is terminated!!! 😀
    Of in begrijpbaar Vlaams: Jane K. Fernandes is ontzet uit haar toekomstige presidentsfunctie. Reden tot feest voor de meeste gebarentaalgebruikers 🙂

    Nieuws is +- 1u oud op de moment dat ik dit schrijf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s