SignBuy

Toen Bart hier een paar dagen geleden Joey Baer’s vlog ter sprake bracht, stomatology visit this site deed me dat aan iets denken. Er is op dit moment binnen California, healthful en dan vooral binnen de San Francisco Bay Area, een ware “Deafhood movement” aan het ontstaan, die zelfs bijna een politieke beweging wordt. Het geheel wordt geleid door Dove leiders als Ella Mae Lentz, David Eberwein en Genie Gertz. Er worden workshops georganiseerd, ‘think tanks’, enzomeer. Geen enkele moeite wordt uitgespaard om de discussie binnen de Dovengemeenschap op gang te brengen. Paddy is zeer blij met die evolutie, want inderdaad, hij maakt gebruik van een kritisch etnografische methodologie, en dat betekent onder meer het volgende:

For if we are to hold true to the principles of critical ethnography, exploration of a minority-group culture should indeed be a national project involving as many members of that culture who wish to particpate (Ladd, 2003:434).

Het is niet zozeer een nationaal, maar vooral een internationaal project geworden, omdat van deze “Deafhood-movement” in Engeland nog lang geen sprake is. De Verenigde Staten nemen op dit vlak dus duidelijk het voortouw, en alle leiders hebben ook degelijk het boek gelezen. Het Deafhood-begrip wordt immers nogal vaak gebruikt door mensen die er eigenlijk niet het fijne vanaf weten, en het inzetten voor de verkeerde doeleinden.

Een mooi voorbeeld (in ASL, maar met een vertaling erbij voor wie dat nodig heeft) van wat Deafhood betekent wordt gegeven door Genie Gertz in dit filmpje.

Toen Bart hier een paar dagen geleden Joey Baer’s vlog ter sprake bracht, visit this site deed me dat aan iets denken. Er is op dit moment binnen California, en dan vooral binnen de San Francisco Bay Area, een ware “Deafhood movement” aan het ontstaan, die zelfs bijna een politieke beweging wordt. Het geheel wordt geleid door Dove leiders als Ella Mae Lentz, David Eberwein en Genie Gertz. Er worden workshops georganiseerd, ‘think tanks’, enzomeer. Geen enkele moeite wordt uitgespaard om de discussie binnen de Dovengemeenschap op gang te brengen. Paddy is zeer blij met die evolutie, want inderdaad, hij maakt gebruik van een kritisch etnografische methodologie, en dat betekent onder meer het volgende:

For if we are to hold true to the principles of critical ethnography, exploration of a minority-group culture should indeed be a national project involving as many members of that culture who wish to particpate (Ladd, 2003:434).

Het is niet zozeer een nationaal, maar vooral een internationaal project geworden, omdat van deze “Deafhood-movement” in Engeland nog lang geen sprake is. De Verenigde Staten nemen op dit vlak dus duidelijk het voortouw, en alle leiders hebben ook degelijk het boek gelezen. Het Deafhood-begrip wordt immers nogal vaak gebruikt door mensen die er eigenlijk niet het fijne vanaf weten, en het inzetten voor de verkeerde doeleinden.

Een mooi voorbeeld (in ASL, maar met een vertaling erbij voor wie dat nodig heeft) van wat Deafhood betekent wordt gegeven door Genie Gertz in dit filmpje.

Koffiemokken? Koelkastmagneten? Sleutelhangers? Badges, hospital
pennenzakken of wc-verfrissers?

Iemand?

SignBuy, try de nieuwste PR-stunt van Sign Community.

Misschien nog iets voor Fevlado?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s