Déja vu

Vorig weekend naar Hand in ‘t Oog gaan kijken in Oostende. In tegenstelling tot vrijdag was de zaal zaterdag niet volledig uitverkocht, neurologist impotent maar ze zat toch zo goed als vol. Het was zeer mooi en speciaal, cystitis anders dan alles wat we tot nu toe gewoon waren. Hier en daar ook enkele invloeden van Wolf (de productie waar Kurt en Serge enkele jaren geleden in meespeelden).

Het voorwoord van Kurt “dat je niet moest proberen een verhaal te zoeken” was een goede zet. Nadien tussen het bier en de wijn werd er nog heel wat gespeculeerd over wat die of die scène juist betekende of niet betekende. Veel ruimte voor eigen fantasie, this web en dat is leuk.

Dus een dikke proficiat aan de hele ploeg van Hand in ‘t Oog voor deze prachtige productie. Ik kijk al uit naar de volgende.

Het enige dat een beetje een koude douche was, zaterdag, was het afsluitend woord van de schepen. Dat een productie als dit bewijst “dat mensen met een handicap ook van cultuur kunnen genieten” en “mensen met een handicap ook kunnen participeren in cultuur”. Daar zaten we écht niet op te wachten. Goed bedoeld, maar een beetje ongelukkig verwoord. Ook over de keuze van de tolken moet misschien nog eens nagedacht worden.

Maar voor de rest: chapeau!

2 responses to “Déja vu”

 1. quote:
  “Dat een productie als dit bewijst “dat mensen met een handicap ook van cultuur kunnen genieten” en “mensen met een handicap ook kunnen participeren in cultuur”. Daar zaten we écht niet op te wachten.”

  Dat ben ik met (Maart)je eens, heel jammer!
  Maar! Bestaat je deelneming bij DAF ??
  DOE IETS met DAF ! (ben je misschien in slaap gevallen?)

 2. ik ook , klinkt weer heel paternalistisch en “wetend” tav. mensen met een handikap. Waarmee Doven zich al niet identificeren, ten eerste maar ten tweede tav. van dove mensen die dat wel doen ( en dove mensen worden net als Dove mensen gepercipieerd als leden van een minderheidsgroep en je moet maar eens nagaan hoe het algemeen taalgebruik eerder pejoratief-betuttelend is tav. bepaalde minderheidsgroeperingen…ik las onlangs nog in de krant over een jongen die op vroege leeftijd “in een instelling voor gehandikapten werd gedumpt”….hoe de term “handikap” en “dumpen” door in 1 en hetzelfde zinnetje na elkaar komen) een negatieve emotie oproepen….stel dat er stond: op vrij vroege leeftijd werd de jongen omwille van indertijd misschien wel begrijpbare redenen opgevangen in een aangepaste leefomgeving….klinkt dat niet al veel respektvoller?

  groeten
  lucas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s